Norsk


.

Svalbard, et av de mest fjerntliggende gruppe øyer på planeten, men likevel overraskende tilgjengelig. Svalbard er et sted for det ekstreme og tilbyr et eventyrland for skikjørere i vintermånedene. Du finner ikke det dypeste pudder eller de bratteste fjellene, men du vil oppleve et unikt og mystisk sted med myriade fjell å velge i mellom og potensial for første nedfarter!

.

For eventuelle henvendelser angående ski guiding på Svalbard kan du kontakte oss via e-post.

.

FAQ

Hvordan reiser jeg til Svalbard/Longyearbyen?

Med fly. I høysesongen fra februar til oktober er det 1-3 fly hver dag med enten Norwegian eller SAS.

 

Når er den beste tiden å komme?

Den beste tiden for toppturer ville være mellom februar og begynnelsen av mai, men i Longyearbyen så kan lokale sesongen starte i slutten av november/desember. Det varierer på grunn av snøforhold, dagslys og generell tilgang i terrenget. I februar/mars er det fantastiske blå twilights og april/mai er det midnattssol og generelt gode skiforhold.

 

Hva slags overnattingsmuligheter er det i Longyearbyen?

Det finnes flere hoteller og gjestehus i Longyearbyen og prisene varierer veldig. Bestill overnatting på forhånd siden det blir fullt ganske raskt i høysesongen. Nettsider som www.booking.com viser de fleste overnattingsstedene.

 

Hvordan kommer jeg meg rundt omkring?

Om vinteren er snøscooter den mest effektive måten å komme seg rundt. Longyearbyen har bare rundt 40 km av vei og resten er terreng. Vi anbefaler å leie snøscooter i god tid, dersom kapasiteten er begrenset. Den beste snøscooterutleien i byen er IGP, kanskje ikke den billigste, men den beste servicen og kvalitet på snøscootere.

 

Hva må jeg tenke på i forhold til sikkerhet? Isbjørn?

Svalbard har rundt 2600 innbyggere og 3000 isbjørner. Isbjørnen er stort sikkerhetsproblem på Svalbard. Når man er utenfor byen så er det pålagt å ha med seg en rifle og en metode for å skremme vekk isbjørn som signal pistol. Hvis man setter opp leir så må den være bevoktet og/eller med snubletråd.

I terrenget er det ingen mobiltelefon dekkning så en satellitt-telefon er nødvendig hvis en nødssituasjonskulle oppstå.

 

Hva slags utstyr trenger jeg for Arktisk vinter?

Utstyret må være holdbart, av høy kvalitet og generelt varmt. Kontakt oss for utstyr relaterte spørsmål og utstyrsliste.

 

Hvordan er været?

De kaldeste månedene er februar/mars/april. Temperaturene kan svinge sterkt, men generelt bør du være forberedt på temperaturer rundt -10°C til -20°C. Du vil også trenge å tenke på vindavkjøling effekt, både når du kjører en snøscooter, og hvis været tar en sving til det verre. Du kan finne deg selv ute i -20 ° C, men med vindavkjøling kan temperaturen lett bli -30°C.

Snøfall er relativt jevnt i hele vinterperioden, men hyppige vinden kan blåse den bort og forlate fjellene vindblåste. Dette er tiden da du trenger å jakte på den gode snøen, som alltid finnes et sted.

For siste værstatistikk i Longyearbyen se www.yr.no

 

Hvor kan jeg finne informasjon om Svalbard?

Svalbard er regulert av norske myndighetene, men har særregler. Sysselmannen sin nettside er en viktig kilde for informasjon om hva du skal gjøre og ikke gjøre på Svalbard.

Svalbard reiseliv har også nyttig informasjon på sin hjemmeside.